AGENDA: 15.09.17 Voettocht La Verna - Assisi

Voettocht La Verna - Assisi

15 sep 2017 - 29 sep 2017 Italië

Bisdom

In 2017 organiseert de Franciscaanse Beweging weer een drietal voettochten in Italië. In het voorjaar is er een speciale jongerentocht voor mensen jonger dan 30 jaar van La Verna naar Assisi, en een voettocht van Assisi naar Rome. In het najaar is er ook weer een tocht van La Verna naar Assisi, maar dan met bagagevervoer.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren voettochten in de omgeving waar Franciscus van Assisi zelf rondgelopen heeft. Al ruim 30 jaar banen groepen onder leiding van een gids van de Franciscaanse Beweging zich een weg door Toscane en Umbrië. Soms eindigend in Assisi, soms daar beginnend. Uniek dit jaar is de jongerenpelgrimage. Speciaal voor mensen onder de 30 jaar organiseert de Franciscaanse Beweging in 2017 een pelgrimage in de voorjaarsvakantie.

  • 22 april t/m 5 mei 2017 - Jongerenpelgrimage
  • 28 april t/m 19 mei 2017 - Assisi-Rome
  • 15 t/m 29 september 2017 - La Verna - Assisi

De voettochten van de Franciscaanse Beweging kenmerken zich door het open en bezinnende karakter. Naast het wandelen en genieten van het Italiaanse landschap en eten, is er ook ruimte voor bezinning en verdieping. Zo wordt er iedere dag een poosje in stilte gelopen en inspireren de plekken die we aandoen ons wat dieper op het leven van Franciscus van Assisi in te gaan. Als vanzelf ontstaat er tijdens het lopen ruimte om na te denken over het leven of een goed gesprek met elkaar te voeren. Deelname staat voor iedereen met een open houding en goede conditie open.

  • Franciscaanse Beweging

    (073) 613 13 40
    info@franciscaansebeweging.nl
    www.franciscaansebeweging.nl/content/activiteiten/voettochten/295

Powered by