Vormingsweekenden komen eraan

4 december 2013 door onze redactie

The next step, ben jij daar klaar voor? In 2014 vinden namelijk de Vormingsweekenden plaats, waarin je een volgende stap kunt maken. Drie weekenden speciaal voor jongeren, waarin ingezoomd wordt op het katholieke geloof.

Lees hieronder snel meer over The next step.

Inspiratie
Hoe kom ik aan kennis, hoe zit dit of dat in elkaar, en hoe kan ik een volgende stap maken in mijn geloof? Herken je hier iets van? Dan is dit iets voor jou! Tijdens deze Vormingsweekenden denken we na over basiselementen van het geloof. Maar niet alleen dat, we gaan vooral ook kijken hoe je het toepasbaar kunt maken op je eigen leven.

Inhoud per weekend
De Vormingsweekenden bestaan uit drie weekenden die plaats zullen vinden in het voorjaar van 2014. Per weekend bespreken we enkele onderwerpen, hieronder staan ze op een rijtje:

1. Leven met God
De kern van het katholieke geloof uitgediept. We zullen het hebben over Gods liefde, wat Jezus heeft gedaan aan het kruis, gebed en over roeping en talenten.
2. Leven voor God
De inmiddels al bekende woorden van Paus Franciscus tijdens de WJD in Rio: "Ga, wees niet bang en dien!". We kijken naar ieder deel van die zin afzonderlijk. Wat betekent het om te ’gaan’, om ’niet bang te zijn’ en om ’te dienen’. Je zult inspirerende voorbeelden horen van mensen die dit in de praktijk brengen.
3. Leven in gemeenschap
We zoomen in op de diepere betekenis van gemeenschap, op verschillende vlakken: de kerk, het huwelijk en het religieus leven. Daarnaast behandelen we ook de onderwerpen: heiligen en "angels en demons".

Wie, waar en wanneer
De weekenden zijn voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar, voor iedereen die op zoek is en méér wilt weten.
De weekenden zijn op 21 - 23 februari 2014 (Heiloo), 28 - 30 maart (Helvoirt) en 2 - 4 mei (Helmond).

Als je meer wilt lezen over de weekenden, neem dan kijkje in de folder.
Daar vind je ook informatie over bijvoorbeeld de kosten.

We hopen je te mogen ontvangen op deze Vormingsweekenden.
Jouw eerste next step is om je aan te melden! Dat kan door het invullen van dit formulier.